Gyvūnai

Kaip yra didžiausias graužikas pasaulyje

Pin
Send
Share
Send
Send


Teisingai! Laikykis to!

Kapíbara arba capybara yra didžiulis Hydrochoerus genties graužikas. Kapíbara yra didžiausias graužikas pasaulyje.

Kapibarai yra pusiau vandens žinduoliai, aptinkami beveik visose Pietų Amerikos šalyse. Jie gyvena tankiai miškingose ​​vietose prie vandens telkinių, tokių kaip ežerai, upės, pelkės, tvenkiniai ir pelkės, taip pat užtvindytose savanose ir palei upes atogrąžų miškuose. Kapíbara suklestėjo galvijų ūkiuose. Jie klajoja vidutiniškai 10 hektarų (25 arų) buveinėse, kur yra labai tankūs gyventojai.

Kapybara

Tai yra trūkumai>. Jis gyvena Centrinėje ir Pietų Amerikoje mangrovėse esančiose vietovėse, nes jo mėgstamiausia buveinė yra šlapynės. Jis gali sverti iki 65 kilogramų ir išmatuoti 1,3 metro ilgį. Kompaktiška galva su mažomis ausytėmis ir dideliais dantimis suteikia jai ypatingą išvaizdą. Jis turi du porūšius ir nėra tarp grėsmingiausių graužikų. Jis naudojamas kaip naminis gyvūnėlis.

Jis taip pat žinomas pavadinimu „Patagonijos kiškis“ ir gali sverti iki 16 kilogramų. Jis gyvena Patagonijos rajonuose ir išsiskiria savo ilgomis kojomis bei karjeros greičiu. Nepaisant to, jis kenčia nuo žmonių, vertinančių jo kūną, medžioklės ir Europos teritorijos kiškių užpuolimo, kuris kolonizuoja jo teritoriją. Jie yra monogamiški graužikai, jie yra dieniniai ir gali būti naudojami kaip augintiniai.

Natūrali jos buveinė yra Argentinoje ir gali sverti iki 10 kilogramų. Jis dauginasi labai lengvai ir yra laikomas invazine rūšimi tokiose vietose kaip Japonija ar Europa. Tai yra labiau nei kiti vandens graužikai ir yra labai malonus žmonėms , nors daugelyje šalių tai draudžiama kaip augintinis.

Bebras yra antrasis graužikas pagal dydį, o Amerikoje ir Europoje yra skirtingi porūšiai. Todėl jie būdingi šiauriniam pusrutuliui ir yra labai paplitę Kanadoje ir JAV. Kaip buveinės jie renkasi upes ir upes ir paprastai daro įdomiausias konstrukcijas vandenyje . Jis gali sverti iki 40 kilogramų, nors įprasta, kad apie 16.

Rutulys gyvena netoli vandens telkinių ir yra ypač gausus tokiose šalyse kaip Urugvajus, Meksika ar Argentina. Rudas kailis su oranžiniais palietimais yra ypač gražus graužikas ir gali sverti nuo 7 iki 10 kilogramų . Tai naktinis graužikas, jo mėsa vartojama tokiose šalyse kaip Panama, Kosta Rika ar Peru, nors miškų naikinimas kelia pavojų jos veisimosi buveinėms.

Tai yra 5 didžiausi graužikai pasaulyje. Jūs tikriausiai nežinojote daugumos iš jų, tačiau tiesa ta Jie yra neįtikėtini gyvūnai, kurie gali pasiekti labai didelius dydžius.

Kokios graužikų rūšys yra didesnės?

„Rodentia“ šeima yra daug platesnė, nei jūs manote, ir visiems būdingas bruožas: jie turi aštrius įpjaunamus dantis, leidžiančius pjauti medieną ir vaisius ar net sukramtyti iškilus pavojui. Didžiausios egzistuojančios graužikų rūšys yra:

Žievelė

Pacarana yra a didelis graužikas, kuriam gresia išnykimas. Jo buveinė yra tik Venesuelos Andų papėdėse ir atogrąžų miškuose Peru, Kolumbijoje ir Bolivijoje. Žievelė gali sverti iki 18 kg. Jo mokslinis vardas yra: Dinomys branickii.

Tai naktinis tvirto aspekto gyvūnas, kurio mantija primena jabatos dėl balkšvų juostelių tamsiame nugaros fone. Ant šonų jis turi skirtingo skersmens apgamus.

Yra saugomas gyvūnas Jis maitinamas vaisiais, daržovėmis ir uogomis. Jis turi įprotį sėdėti ant užpakalinių kojų ir valgyti maistą, griebdamas jį į rankas.

Ryšelis, taip pat vadinamas dėmėtas triušis Iš daugiau nei dvidešimties kitų regioninių pavadinimų jis panašus į „Pacarana“, tačiau yra mažesnio dydžio.

Natūrali jos buveinė yra vandens telkiniuose prie atogrąžų miškų. Ryšelis platinamas iš Meksikos į šiaurinę Argentiną ir Urugvajų. Jo mokslinis pavadinimas: Cuniculus paca. Jo svoris svyruoja nuo 7 iki 10 kg. Jos kailio spalva yra rudai oranžinė, o jo nugaroje yra mažų baltų apgamų eilė, o ant šonų - baltos juostelės.

Rutulys yra naktinis ir maitinamas daržovėmis, uogomis, gumbavaisiais, vaisiais ir šakniastiebiais.

Peru, Kosta Rikoje ir Panamoje jis buvo prijaukintas tūkstančius metų. Jūsų mėsa ten yra labai vertinama. Laukinėje gamtoje tai yra saugomas gyvūnas, nors dėl didžiulio savo buveinės išplėtimo jis nėra laikomas grėsmingu. Didžiausias jo pavojus yra miškų kirtimas.

1. Kapybara

Kapibara - nuotrauka, kurioje atidaromas šis straipsnis - Taip pat žinomas kaip capybara, Tai didžiausia ir sunkiausia graužikų rūšis pasaulyje, teikia pirmenybę tropiniam ir vidutinio klimato regionams prie upių, upelių ar estuarijų ir gyvena daugiausia Centrinėje ir Pietų Amerikoje.

Jo tvirtą kūną ir mažą galvą dengia stori rudi plaukai, Jis gali sverti apie 50 kilogramų ir išmatuoti 130 centimetrų. Dantys yra balti ir turi keturis apatinius ir keturis viršutinius priekinius dantukus.

Kapibara yra prieblandos gyvūnas praleisk dieną purve ar vandenyje, kad atlaikytum šilumą ir, kai ateina laikas miegoti, pasirinkite bet kurią augmenijos vietą, nes joje neauga urvai. Jis maitinamas žolelėmis, vandens augalais, vaisiais ir cukranendrėmis.

Šis pusiau vandens žinduolis yra gimtoji Eurazijoje ir Šiaurės Amerikoje, nors jis buvo įvežtas pietiniame pusrutulyje, kur jis laikomas invaziniu kenkėju. Jis teikia pirmenybę drėgnoms buveinėms ir dideliam medžių kiekiui, kurie yra pastogė ir maistas.

Jis žinomas dėl plačios ir pleiskanotos uodegos, taip pat dėl ​​savo sugebėjimo statyti pylimus upeliuose ir upėse. Suaugusieji gali sverti iki 16 kilogramų ir matuoti apie 25 centimetrus (plius uodega).

Keturi bebrio dantys yra aštrūs ir stiprūs, oranžinės spalvos ir sugeba per 15 minučių nupjauti 30 centimetrų ilgio medžio gabalą.

3. Paprastoji kiauliena

Tai dar viena iš didžiausių graužikų rūšių pasaulyje ir gyvena šiltuose Afrikos ir pietų Europos regionuose. Pagrindinis jo bruožas yra ilgi juodi ir balti smaigaliai, tiesiantys kūno nugarą, ir kuriuos jis meta, kai jaučia grėsmę.

Kiaulė yra vidutinė (60 centimetrų ilgio ir 15 kilogramų), jos galva yra maža ir Jame yra dvi poros išsikišančių burnos priekinių dantų. Tai leidžia maitintis šaknimis, gumbavaisiais ir daržovėmis.

Tai labai tylus gyvūnas, atsargus ir tas Ji negina savęs, išskyrus atvejus, kai tai būtina. Jis taip pat turi vienišų įpročių arba sudaro mažas šeimos grupes, jis slepiasi pačių iškastuose urvuose ir išeina naktį pasinaudodamas savo kvapo jausmu gana išsivysčiusi

4. Patagonijos Mara

Jis taip pat žinomas kaip kreolų kiškis, nors jis nepriklauso tai šeimai ir yra vienas didžiausių graužikų pasaulyje: jis gali sverti 16 kilogramų. Tai endeminis gyvūnas iš Argentinos, kuris gyvena stepėse, dykumose ir lygumose.

Jis turi ilgas ir tvirtas kojas, kurios leidžia važiuoti dideliu greičiu. Marė yra dieninė, žolėdžių ir monogamiška (graužikams tai neįprasta) ir kiekvienos poros teritorija yra apie 40 ha. Kiekvienais metais patelė pagimdo šešis palikuonis požeminiuose urvuose, kuriuos gamina patys.

Jis taip pat vadinamas „graužikų ūdra“ ir atrodo labai panašus į bebrą. Šis žinduolis gyvena pietų Pietų Amerikoje, būtent šlapynėse, ežeruose ir upeliuose.

Didelio dydžio (sveria apie 10 kilogramų ir matuoja 60 centimetrų), jis turi tamsiai rudą kailį su pilkšvu snuku ir ilgais lengvais ūsais. Įpjaunami dantys - du aukščiau ir du apačioje - yra oranžiniai. Be to, ji turi ilgą žvynelinę uodegą, leidžiančią plaukti be problemų.

Jie dauginasi kasmet, kai sulaukia pirmųjų gyvenimo metų. Nėštumas trunka 19 savaičių ir kiekvienoje pakratoje gimsta maždaug šeši jaunikliai. Kažkas labai keista, kad patelė gali žįsti savo mažylius, kol jie plaukia, nes krūtys yra pilvo šonuose.

Kaip yra didžiausias graužikas pasaulyje?

Kapibara laikykite panašų ganą su jūrų kiaulytėmis ir jūrų kiaulytėmis, nors jis yra daug didesnio dydžio. Jis gali siekti 120 cm. Jo kūnas raumeningas, kojos trumpos ir jis neturi uodegos. Jo plaukai ilgi, šiurkštūs ir dailiai rudi. Jis turi didelę, nukeptą snukį su stačiais dantimis, kurie stabiliai auga, kaip ir su kitomis graužikų rūšimis ir lAkys yra labai aukštai ant galvos, todėl panardinant į vandenį jos lieka ant paviršiaus.

Kas maitina kapiliarą?

Didžiausias graužikas pasaulyje Tai verdantis gyvūnas Maitinasi daugiausia sausumos augalais, nors gali vartoti ir kai kuriuos vandens augalus. Jei jie gyvena šalia pasėlių, jie gali patekti į juos ir maitintis kai kuriomis daržovėmis, tokiomis kaip cukranendrių, kukurūzų ar arbūzo. Kapibara, kaip ir jūrų kiaulytė, tjis taip pat praktikuoja koprofagiją Retkarčiais norėdami gauti daugiau maistinių medžiagų.

Ar kapybara pavojinga žmonėms?

Didžiausias graužikas pasaulyje Tai neturi nieko bendra su kitomis graužikų rūšimis, kurios mus gąsdina Kaip žiurkės Kapibara Tai bendraujantis, ramus ir tylus gyvūnas kad išsigandęs ar pamatęs pavojų jis perspėja likusią savo grupę ir jie visi bėga į artimiausią vandens plotą, kad patektų į vandenį ir būtų saugūs nuo plėšrūnų. Jie paprastai praleidžia dieną miegodami ar panardinami į vandenį ir yra aktyvesni prietemoje ar auštant. Jie nėra agresyvūs gyvūnai ir nekelia ligų todėl jie nekelia jokio pavojaus žmogui.

Ar tu gali turėti capybara kaip augintinį?

Kapibara Tai yra sutikta ir namie laikoma rūšis, tačiau tai taip pat egzotinė rūšis, kuriai reikia ypatingos priežiūros Jei pašalinsite jį iš natūralių buveinių:

  • Tai yra vandens gyvūnas didžiąją dienos dalį turite būti panardintas į vandenį. Idealu turėti sodą su konkrečiu jam skirtu baseinul.
  • Jiems gali prireikti vitamino C vartojimas išvengti skorbuto.
  • Jo plaukai ploni ir reikia apsaugos nuo saulės spinduliųNatūraliose buveinėse didžiausias graužikas pasaulyje yra apsėstas purvu, kad apsisaugotų.

Skrudinta kiaulė

Sidabrinė kiaulė, Hystrix cristata, yra savotiškas graužikas, gyvenantis šiltose Afrikos ir Europos vietose - Pietų Italijoje. Pagrindinis šio gyvūno bruožas yra kai kurie ilgi smaigaliai (iki 35 cm.) dengianti nugarą, šonus ir uodegą.

Šiais aštriais smaigaliais jie ginasi nuo savo plėšrūnų puolimo. Kai ežiukai savo smaigalius veikia gynybiniu režimu, jis skleidžia jiems būdingą įspėjamąjį garsą. Porcelianas gali sverti apie 15 kg. Tai yra gyvūnas nakties įpročiai Jis maitinamas gumbavaisiais, šaknimis, žaliomis daržovėmis ir retkarčiais morkomis.

Kiaulė kasinėja urvus arba slepiasi tarp savo rajone esančių uolų plyšių. Tai nelaikoma grasinama.

Jei jums patiko šis straipsnis, nedvejodami apsilankykite.

Jei norite perskaityti daugiau straipsnių, panašių į Didžiausi graužikai pasaulyje, rekomenduojame patekti į mūsų gyvūnijos pasaulio skyrių „Curiosities“.

Vaizdo įrašas: bebras. Visuotinė lietuvių enciklopedija (Rugsėjis 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send